Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2003

Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν στην ΚΑΕ Ηρακλής

Ο σύνδεσμος μας πιστός στα λεγόμενα του ότι θα παρεμβαίνει και θα σχολιάζει τα τεκταινόμενα στα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλή, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την άποψη του για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην ΚΑΕ Ηρακλής, με αφορμή την πώληση του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο ΠΑΟ.
Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έδειξε ότι δεν έχει όνειρα και φιλοδοξίες για την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Αφού άφησε την ομάδα με 4 παίκτες και χωρίς προπονητή, 15 ημέρες πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας, άρχισαν να εμφανίζονται στον Τύπο, σενάρια περί αποχώρησης του τα οποία έντεχνος, διέρρευσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
Μπροστά στην προοπτική της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου και μιας καλής πορείας στο ελληνικό πρωτάθλημα , την ώρα που οι άλλες ανταγωνίστριες ομάδες αποδυναμώνονται και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ο κ. Εμφιετζόγλου δυστυχώς, προτιμάει την εύκολη λύση του ξεπουλήματος , της διαρκούς αποδυνάμωσης της ομάδας και της σταδιακής αποχώρησης του. Απ’ ότι βλέπουμε, δυστυχώς, ο Ηρακλής μας, ο πιο ιστορικός σύλλογος της Ελλάδας, θα έχει την τύχη των πρωτοβουλιών που πήρε στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρόεδρος μας (ομάδα βόλεϊ γυναικών Καβάλας και ομάδα ποδοσφαίρου Ρωμά Κομοτηνής).
Όσο και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ο Ηρακλής βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο των τελευταίων χρόνων. Ακόμα πιο δύσκολο από την δεύτερη χρονιά των Αμερικανών επενδυτών, με τους απίστευτους προπονητές και του απίθανους παίκτες.
Η μόνη λύση είναι η αποχώρηση του προέδρου από τα κοινά της ομάδας άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, γιατί ο λαός του Ηρακλή θέλει να το διοικούν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Γι’ αυτό και δείχνουν υπομονή στον Βαγγέλη Μυτιληναίο, παρότι έφυγε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας.
«Υπάρχει καλύτερος Ηρακλής και τον θέλουμε». Αν αυτό ήταν το σύνθημα του λαού του Ηρακλή φέτος, σίγουρα ο πρόεδρος θα έδειχνε μεγαλύτερη συμπόνια και ζήλο. Γιατί δυστυχώς τα μπλε της ΝΔ τα αγαπάει πιο πολύ από τα μπλε του Ηρακλή. Τι εννοούμε μ’ αυτό; Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξοδεύει πάρα πολλά εκατομμύρια για προεκλογικές δαπάνες βουλευτών. Πιο συγκεκριμένα , είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για ένα μήνα προεκλογικού αγώνα ,στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου του 2000, χρηματοδότησε νεαρό βουλευτή της ΝΔ στο Νομό Ροδόπης με 80 εκατομμύρια. Σε αντίθετες περιπτώσεις στον Ηρακλή όταν πρόκειται για το 1/8 του παραπάνω ποσού, αφήνει ελεύθερους πρωτοκλασάτους παίκτες της περασμένης χρονιάς.
Ο Σύνδεσμος μας περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις των προσεχών ημερών, αν και δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι, μιας και οι προοπτικές που υπάρχουν είναι καθ’ όλα δυσοίωνες.