Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Πρωτάθλημα νταηλίκι

ΗΡΑΚΛΗΣ - παναθηναϊκός 3-2


Ο Ηρακλής επικράτησε με 3-2 σετ (25-20, 19-25, 25-22, 23-25, 15-12) επί του παναθηναϊκού και στέφτηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας. Σ’ ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, μ’ έναν απίστευτο κόσμο να διψά για τον τίτλο του πρωταθλητή ένα ήταν σίγουρο…ΝΙΚΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ! Ήταν κάτι το μοναδικό. Ένα παιχνίδι που ισοδυναμούσε με τίτλο. Πως θα το χάναμε; Υπήρχε περίπτωση; Μια ομάδα, με παίκτες και προπονητή που έτρωγαν τους πάντες και μ’ ένα πύρινο λαό να δίνει ρεσιτάλ στην κερκίδα, έκλεισαν τα στόματα πολλών.
Ο Ηρακλής όχι μόνο παρέμεινε ζωντανός, σ’ ένα πρωτάθλημα που παρότι ξεκίνησε θριαμβευτικά με νίκη επί του ολυμπιακού στον Πειραιά, φάνταζε δύσκολο αλλά το κατέκτησε κιόλας επί του αήττητου παναθηναϊκού. Ένας μαραθώνιος που ξεκίνησε με πολλά ερωτηματικά, βάζοντας στόχο αρχικά την τρίτη θέση που εξασφάλιζε την συμμετοχή στο επόμενο champions league. Μετά όμως τις «επιδιορθώσεις» που έγιναν από τον Αλέκο Λεώνη, στις αρχές του έτους, η ομάδα έδειξε ικανή για τα πάντα…και το απέδειξε.
Ο Ηρακλής στο παιχνίδι της Πέμπτης μπορούσε να το είχε τελειώσει πιο νωρίς και πιο εύκολα. Όμως η νευρικότητα στο τέταρτο σετ και η κατακόρυφη άνοδος στο παιχνίδι του παναθηναϊκού, οδήγησαν τον αγώνα στην ρώσικη ρουλέτα του τάι-μπρέικ. Εκεί όμως μίλησε η ψυχή του αρχηγού. Ο Αντρέι Κράβαρικ, κι ενώ το σκορ ήταν 5-8, οδήγησε τον Ηρακλή με απανωτά σέρβις στο προσπέρασμα. Από εκεί και ύστερα όλα ήταν τυπική διαδικασία.
Ηρακλής : Μπρουκς 7, Ντεπεστέλ 7 (3), Κράβαρικ 15 (2), Νίλσον 21, Σμαραγδής 11 (2), Ίντι 14 (2), Δημητρακόπουλος (λ) 55%, Καλμαζίδης , Πέτρογλου, Κίτσιος 1, Κοβάτσεφ

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ
ΗΡΑ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΛΕΩ
ΔΕΝ ΘΑ Σ’ ΑΦΗΣΩ ΠΟΤΕ…
ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ
ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ
ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ
ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΒΑΡΙΑ ΕΟ